Bluerank Gazelą Biznesu 2017

Bluerank Gazelą Biznesu 2017

Bluerank czwarty raz z rzędu znalazł się wśród polskich Gazel Biznesu, czyli najprężniej rozwijających się małych i średnich przedsiębiorstw w Polsce. Według rankingu został liderem branży nowych technologii w województwie łódzkim.

„Pełnoletnia” – 18. edycja rankingu przedstawia listę tych polskich firm, które w ostatnich trzech, pełnych latach kalendarzowych powiększyły przychody bez ponoszenia strat. Jest ich ponad 4 tys., czyli przedsiębiorstw - Gazel, które nabierają ogromnej prędkości rozwijając się, poszerzając wachlarz usług i zwiększając zatrudnienie. Dynamika rozwoju segmentu MŚP odzwierciedla stan polskiej gospodarki, wskazuje trendy i jest świadectwem zmian. Od kilku edycji zauważalny jest wzrost liczby Gazel, które zajmują się nowymi technologami oraz oferowaniem usług i towarów wykorzystując internet.
Ranking opracowała grupa wydawnicza Bonnier Business Polska i należący do niej dziennik gospodarczy „Puls Biznesu”. Udział w Gazelach Biznesu, w przeciwieństwie do wielu zestawień o podobnym profilu, jest bezpłatny, a firmy sprawdzane są według jawnych i obiektywnych kryteriów przez wywiadownię gospodarczą Coface Poland. Weryfikacji poddawane są i te firmy, które uzyskały już tytuł w poprzednich latach. Wśród wyznaczników, które decydują o tym, czy firma zasłużyła na miano Gazeli 2017, były m.in. wyniki osiągnięte w okresie 2014 – 2016.

To nasza czwarta Gazela, która, podobnie jak każda poprzedniczka, przynosi nam dużo satysfakcji i potwierdza zachowanie dużej prędkości rozwoju Bluerank. Gazele otrzymujemy każdego roku, od momentu, kiedy tylko firma zaczęła spełniać kryteria rankingu i co ważne – od czterech lat zajmujemy w tym prestiżowym zestawieniu coraz wyższą pozycję.

Maciej Gałecki, CEO, Bluerank

Bluerank odnotował 85% wzrost przychodów w okresie, który analizowano na potrzeby rankingu. Firma zajęła 19. miejsce w województwie łódzkim i jest liderem branży nowych technologii w tym obszarze Polski.

ESA 2018: Potrójne zwycięstwo Bluerank

Efekty pracy Bluerank dla Euroloan i Tchibo.pl zostały wczoraj nagrodzone trzema statuetkami European Search Awards. Prestiżowy konkurs wyłania najlepsze europejskie kampanie internetowe. Bluerank, podobnie jak w 2017 roku, ponownie okazał się najlepszą agencją w trzech kategoriach i jedyną z Polski, która otrzymała tak dużą liczbę nagród.
Bluerank zdobył certyfikat Google Optimize

Otrzymany przez Bluerank certyfikat Google Optimize, dotyczy wiedzy z obszaru Digital Analytics i potwierdza umiejętności specjalistów firmy z zakresu przeprowadzania testów na stronach internetowych. Ten i inne certyfikaty produktowe Google stanowią dla Bluerank istotny wyróżnik wśród firm specjalizujących się w analityce internetowej na polskim rynku.
Bluerank pilotuje biznesową e-podróż Rainbow

Konkurs 11. edycji MIXX Awards 2017 wyłonił najlepsze kampanie przygotowywane przez polską branżę digitalową. Brąz w kategorii "Best Use of Technology" zdobyła firma Bluerank za kampanię dla biura podróży Rainbow.
W Bluerank pracuje się z radością

Bluerank, jedna z najlepszych agencji o specjalizacji digital marketing w Polsce, znalazła się w gronie TOP 5 Pracodawców Miasta Łodzi. Konkurs, który towarzyszył Łódzkim Regionalnym Targom Pracy i Rozwoju Osobistego, zorganizował Urząd Miasta Łodzi.

Zbigniew Nowicki w Branżowej Radzie ds. Kompetencji IAB Polska

Powołana na dwuletnią kadencję Branżowa Rada ds. Kompetencji IAB Polska zajmie się wyznaczaniem i tworzeniem standardów kompetencji e-marketingowych. W gronie 11 członków Rady znalazł się m.in. Zbigniew Nowicki, Managing Director Bluerank.