Bluerank we współpracy z Google edukuje branżę finansową

Bluerank we współpracy z Google edukuje branżę finansową

Coraz więcej osób za pośrednictwem Internetu poszukuje informacji na temat produktów i usług bankowych czy ubezpieczeniowych. W odpowiedzi na panujące trendy agencja Bluerank przy wsparciu Google stworzyła program Hossa w Internecie dedykowany podmiotom z branży finansowej, które chcą rozwijać biznes online.

Z każdym rokiem liczba zapytań związanych z finansami rośnie w Polsce o ponad 23%. W obszarze finansów kategoriami o największym wzroście rok do roku są: kredyty i pożyczki (14%), inwestycje (14%) oraz bankowość (13%).

Celem wspólnego projektu Bluerank realizowanego we współpracy z Google jest budowanie świadomości wśród podmiotów reprezentujących branżę finansową odnośnie dostępnych narzędzi marketingu internetowego, dzięki którym mogą one zwiększyć efektywność swoich działań. W ramach programu przewidziane są konsultacje i szkolenia dla firm, które chcą wykorzystać potencjał Google w dotarciu do swoich klientów.

Bluerank to partner biznesowy największych firm w Polsce i na świecie, świadczący usługi za zakresu marketingu w wyszukiwarkach oraz wykorzystania analityki internetowej do rozwoju biznesu. Firma posiada wieloletnie doświadczenie w marketingu internetowym dla branży finansowej.

Do tej pory zaufali jej między innymi: Deutsche Bank, Internetowy Kantor czy Tax Care. Realizowane przez nią projekty i działalność biznesowa były już wielokrotnie nominowane w prestiżowych międzynarodowych konkursach. Agencja może pochwalić się m.in. nagrodą European Search Award za kampanię dla marki Mitsubishi. Ponadto Bluerank jest jedyną agencją SEM na świecie, dwukrotnie nominowaną w międzynarodowym konkursie SEMPO Global Awards.

Od początku istnienia edukujemy różne branże w zakresie możliwości marketingu internetowego. Dokładnie śledzimy zmiany na rynku, dlatego chcielibyśmy zainspirować firmy z branży finansowej do rozwoju biznesu. Trendem, który w najbliższych miesiącach będzie jeszcze bardziej nabierał na znaczeniu w kontekście usług finansowych jest mobile. Wskazuje na to liczba zapytań z urządzeń mobilnych w kategorii finanse, która z roku na rok rośnie o 100% - mówi Zbigniew Nowicki, dyrektor zarządzający Bluerank.

Więcej informacji na temat programu znajduje się na stronie: www.finanse.bluerank.pl

Źródła:
Consumer Barometer 2015, Wewnętrzne dane Google, Think With Google

160303_Bluerank_we_wsp__pracy_z_Google.docx

docx | 46,6 KB

Rozdanie nagród SEMPO Global Awards już za nami!

Jesteśmy dumni, że jako jedyna agencja SEM z całego świata zdobyliśmy 2 nominacje w prestiżowym międzynarodowym konkursie SEMPO Global Awards. Podczas uroczystej gali w San Diego, na której reprezentował nas Tomasz Sąsiadek, Client Service Director, finaliści otrzymali statuetki. My otrzymaliśmy aż dwie. Zobaczcie fotorelację.