Bluerank z 6 nominacjami do Premier Partner Performance Awards 2016

Bluerank z 6 nominacjami do Premier Partner Performance Awards 2016

Agencja Bluerank po raz kolejny nominowana w międzynarodowym konkursie. Tym razem to Google rozdaje nagrody za najlepsze kampanie marketingu online. Gigant z Mountain View właśnie ogłosił listę nominowanych agencji, które zawalczą o Premier Partner Performance Awards 2016 w 8 kategoriach. Bluerank jest jedyną agencją w całym konkursie, która zdobyła rekordową liczbę 6 nominacji. Uroczysta gala Google Partners Accelerate 2016 odbędzie się 5 grudnia br. w Dublinie.

Premier Partner Performance Awards 2016 to pierwsza edycja konkursu organizowanego przez Google. Ma na celu wyróżnienie agencji, które swoimi działaniami wpływają na skuteczność biznesową firm działających na całym świecie i wnoszą ponadprzeciętną jakość realizowanych kampanii zarówno do świata digital marketingu, jak i biznesu. W konkursie startują agencje, które otrzymały od Google status Premier Google Partner, posiadają specjalizacje w obszarach search, display, video, mobile, shopping i realizują w tym zakresie skuteczne kampanie.

Google wyróżnia najbardziej doświadczone agencje, które mogą się pochwalić ponadprzeciętnymi wynikami realizowanych kampanii i są bardzo zaawansowane w wykorzystaniu wszelkich możliwości technologicznych udostępnianych przez Google. Bluerank był już stawiany przez Google podczas Google CEE Agency Day 2016 w Atenach za przykład agencji, która rozwija się w sposób modelowy i powinna być uznawana za wzór w obszarze marketingu online.

Szczególnie cieszą mnie nominacje w kategoriach Outstanding Premier Partner Performance oraz Best Client Story of 2016. Pierwsza, bo jesteśmy jedyną nominowaną agencją na takim poziomie w Polsce. Druga, bo koncentrujemy się na biznesie klienta i wartościach, które są dla niego, a nie dla nas, istotne – mówi Maciej Gałecki, CEO Bluerank.

W tegorocznej edycji konkursu Google nominował 145 agencji z całej Europy. Nagrody zostaną przyznane w 8 kategoriach. Ze wszystkich agencji, które zakwalifikowały się do konkursu, Bluerank zdobył rekordową liczbę 6 nominacji, w tym jako jedyna agencja z Polski otrzymał nominacje w dwóch poniższych kategoriach:

DISPLAY PERFORMANCE AWARD 2016 – za kampanię display dla marki Smyk.com
OUTSTANDING PREMIER PARTNER PERFORMANCE AWARD 2016 – za największą liczbę skutecznych kampanii.

Pozostałe nominacje Bluerank w konkursie to:
SEARCH PERFORMANCE AWARD 2016 – za kampanię w wyszukiwarce dla marki WorldBOX
MOBILE PERFORMANCE AWARD 2016 – za kampanię mobile dla marki Kazar
SHOPPING PERFORMANCE AWARD 2016 – za kampanię w Zakupach Google dla marki Smyk.com
BEST CLIENT STORY OF 2016 AWARD 2016 – za najlepsze case study z realizowanych kampanii.

Jesteśmy bardzo dumni z otrzymania tak dużej liczby nominacji. Jest to zasługa całego naszego zespołu, który na co dzień prowadzi te skuteczne kampanie, jak i naszych Klientów, którzy obdarzyli nas zaufaniem, dzięki któremu możemy te kampanie realizować. Nominacje cieszą nas tym bardziej, że Google ustawił poprzeczkę bardzo wysoko, a formularz zgłoszeniowy był naprawdę wymagający – mówi Tomasz Sąsiadek, client service director w Bluerank.

Pełna lista nominowanych znajduje się tutaj.

Premier_Partners_Performance_Awards_2016.jpg

Bluerank_z_6_nominacjami_do_Premier_Partner_Performance_Awards_2016_Bluerank.docx

docx | 39,3 KB

Bluerank with 6 nominations for Premier Partner Performance Awards 2016

Bluerank agency has once again been nominated in the international competition. This time, Google hands out prizes for the best online marketing campaigns. The shortlist of the agencies competing for Premier Partner Performance Awards 2016 in 8 categories has just been released. Bluerank is the only agency in the competition to have received the record-breaking number of 6 nominations. Google Partners Accelerate gala ceremony will take place on 5th December 2016 in Dublin.