3 nominacje Bluerank w European Search Awards 2015!

3 nominacje Bluerank w European Search Awards 2015!

Bluerank po raz czwarty z rzędu został wyróżniony wśród najlepszych w konkursie European Search Awards 2015. Agencja otrzymała nominację w trzech z 24 kategorii.

W tym roku case study dla marki DOZ zostało docenione przez ekspertów zasiadających w jury konkursu. Kampania ,,Get 8600% ROI with relevant organic traffic” znalazła się na ogłoszonej w tym roku liście finalistów w aż trzech kategoriach:
BEST USE OF SEARCH – RETAIL,
BEST SEO CAMPAIGN,
BEST USE OF CONTENT MARKETING.

Po raz pierwszy odebraliśmy trzykrotną nominację. Jesteśmy dumni, że kolejny raz udało nam się stworzyć ponadprzeciętną strategię marketingu w wyszukiwarce połączoną z działaniami z zakresu digital analytics, która spotkała się z uznaniem specjalistów z branży. Nagrody są dla nas ogromną motywacją do realizacji coraz to lepszych projektów. Działania prowadzone dla DOZ.pl pokazują, że długofalowa współpraca, transparentność i wzajemne zaufanie przynoszą nie tylko wymierne efekty biznesowe, ale i wizerunkowe – mówi Maciej Gałecki, CEO Bluerank.

Bluerank współpracuje z DOZ.pl od 2008 roku. Wspólnie wypracowana długofalowa strategia działań obejmuje poprawę widoczności w naturalnych wynikach wyszukiwania, promocję produktów za pomocą płatnych kampanii (Paid Search) oraz wykorzystanie zaawansowanej analityki digitalowej do śledzenia i oceny ruchu oraz optymalizacji portalu e-commerce.

Bluerank jest jedyną polską agencją nagrodzoną statuetką ESA. W 2014 roku kampania dla marki Mitsubishi Motors okazała się najlepsza w kategorii ,,Best Local Campaign”.

European Search Awards to międzynarodowy konkurs organizowany od 2012 roku we współpracy z m.in. Search Engine Marketing Professional Organization. Zasiadający w jury światowi eksperci branży SEM nagradzają najlepsze kampanie z zakresu SEO, PPC, Digital i Content Marketing w Europie.

Więcej informacji:

150313_European_Search_Awards_2015_informacja_prasowa_Bluerank.docx

docx | 66,3 KB

ESA_2015_shortlist_button.jpg

Czy polskie agencje mają szansę na europejskie nagrody?

Bluerank i Performics kolejny raz wyróżnione wśród najlepszych agencji w konkursie European Search Awards 2015. Bluerank otrzymał nominację w trzech z 24 kategorii.