Bluerank pilotuje biznesową e-podróż Rainbow

Konkurs 11. edycji MIXX Awards 2017 wyłonił najlepsze kampanie przygotowywane przez polską branżę digitalową. Brąz w kategorii "Best Use of Technology" zdobyła firma Bluerank za kampanię dla biura podróży Rainbow.

MIXX Awards to najważniejsze wydarzenie dla polskiej branży reklamowej. Podczas uroczystej Gali nagrody przyznawane są twórcom kampanii reklamowych, wykorzystujących do ich realizacji przynajmniej jeden kanał digital. Konkurs co roku wyróżnia także osoby oraz firmy o wyjątkowych zasługach dla digitalowego środowiska. Wczoraj, 30 listopada, w warszawskim Multikinie Złote Tarasy, odbyło się wręczenie nagród i wyróżnień MIXX Awards 2017.
Jury, które składa się z najbardziej doświadczonych specjalistów w branży, wybrało laureatów aż 20 kategorii. Brąz w sektorze „Best Use of Technology” odebrali przedstawiciele firm Bluerank i Rainbow. Nagrodzono sukces wdrożenia nowoczesnych rozwiązań technologicznych, które skutecznie wsparły sprzedaż wycieczek online drugiego największego operatora turystycznego w Polsce.
Statuetka MIXX Awards 2017

Technologia, a także autorskie, innowacyjne rozwiązania i udana, bardzo bliska, pełna zaufania współpraca pomiędzy naszymi firmami okazały się być kluczem do sukcesu. W ten sposób stworzyliśmy najbardziej skuteczną kampanię reklamową w polskim kanale digital, biorąc pod uwagę branżę turystyczną.

Zbigniew Nowicki, Managing Director Bluerank

Sukces efektywności kampanii polegał na umiejętnemu zastosowaniu nowoczesnych narzędzi technologicznych oraz reklamie, która okazała się nadzwyczaj efektywna.

Stworzyliśmy spersonalizowany mechanizm, wspierający zarządzanie komunikacją wielokanałową, skonstruowany w oparciu o model Data-Driven - atrybucję konwersji. Rozwiązanie to umożliwiło bardzo skuteczną optymalizację budżetu mediowego.

ANETA Mondry-Gałecka, Performance Marketing Director Bluerank

Bardzo wszechstronnie zarządzaliśmy kampaniami, czerpiąc informacje i analizując dane z niemal wszystkich źródeł. Do modelu atrybucji konwersji Data-Driven dodaliśmy kreacje Display 1 do 1. Szukając rozwiązań technologicznych, opieraliśmy się na twardych danych i rezygnowaliśmy ze standardowego podejścia do zadania.

Jacek Tkaczuk, CTO Hitspot Media – marki należącej do Bluerank, odpowiedzialnej za wdrożenie kampanii personalizowanej Rainbow

Kampania dla Rainbow zdobyła już w tym roku dwie nagrody European Search Awards - w kategoriach: „Best Use Of Search – Travel/Leisure” i ,,Innovation – Campaign”.

ESA 2018: Potrójne zwycięstwo Bluerank

Efekty pracy Bluerank dla Euroloan i Tchibo.pl zostały wczoraj nagrodzone trzema statuetkami European Search Awards. Prestiżowy konkurs wyłania najlepsze europejskie kampanie internetowe. Bluerank, podobnie jak w 2017 roku, ponownie okazał się najlepszą agencją w trzech kategoriach i jedyną z Polski, która otrzymała tak dużą liczbę nagród.
Bluerank Gazelą Biznesu 2017

Bluerank czwarty raz z rzędu znalazł się wśród polskich Gazel Biznesu, czyli najprężniej rozwijających się małych i średnich przedsiębiorstw w Polsce. Według rankingu został liderem branży nowych technologii w województwie łódzkim.
Bluerank zdobył certyfikat Google Optimize

Otrzymany przez Bluerank certyfikat Google Optimize, dotyczy wiedzy z obszaru Digital Analytics i potwierdza umiejętności specjalistów firmy z zakresu przeprowadzania testów na stronach internetowych. Ten i inne certyfikaty produktowe Google stanowią dla Bluerank istotny wyróżnik wśród firm specjalizujących się w analityce internetowej na polskim rynku.
W Bluerank pracuje się z radością

Bluerank, jedna z najlepszych agencji o specjalizacji digital marketing w Polsce, znalazła się w gronie TOP 5 Pracodawców Miasta Łodzi. Konkurs, który towarzyszył Łódzkim Regionalnym Targom Pracy i Rozwoju Osobistego, zorganizował Urząd Miasta Łodzi.
Na Twój adres e-mail została wysłana prośba o potwierdzenie subskrypcji.