ESA 2018: Potrójne zwycięstwo Bluerank

Efekty pracy Bluerank dla Euroloan i Tchibo.pl zostały wczoraj nagrodzone trzema statuetkami European Search Awards. Prestiżowy konkurs wyłania najlepsze europejskie kampanie internetowe. Bluerank, podobnie jak w 2017 roku, ponownie okazał się najlepszą agencją w trzech kategoriach i jedyną z Polski, która otrzymała tak dużą liczbę nagród.

European Search Awards to międzynarodowy konkurs, który wyróżnia i nagradza twórców najlepszych europejskich kampanii internetowych. Jury, składające się z ekspertów SEM, każdego roku wyłania zwycięzców kilku obszarów tematycznych: SEO, PPC, Digital Content Marketing, i przyznaje nagrody w niemal trzydziestu kategoriach. Na gali, która odbyła się 16 maja w Pradze, Bluerank został uhonorowany aż trzema nagrodami. Statuetki wyróżniły efekty pracy zespołu specjalistów Bluerank w następujących kategoriach:

Best Use of Social Media in a Search Campaign
Bluerank & Euroloan - Finnish up with digital and highly optimized media mix

Best Integrated Campaign
Bluerank & Euroloan -  Finnish up with digital and highly optimized media mix

Best PPC Campaign
Bluerank & Tchibo.pl - Want more create synergy!
Nagrody ESA 2018 dla Bluerank

Jesteśmy bardzo dumni -  kolejny raz udowodniliśmy, że wyjątkową, bo wysoką jakość naszej pracy i jej efekty dostrzegają zarówno Klienci Bluerank, jak i międzynarodowe grono specjalistów z branży. Wyniki pracy zespołu są nadzwyczajne - tym razem odebraliśmy nagrody w innych, niż zeszłoroczne, kategoriach. To jest świadectwo naszego wszechstronnego rozwoju. Trzymamy światowy poziom i podobnie, jak inne polskie agencje, obecne na gali European Search Awards 2018, jesteśmy doceniani za wkład w rozwój światowego digital marketingu.

Zbigniew Nowicki, Managing Director Bluerank

Opinia jury ESA, uzasadniająca zwycięstwo Bluerank w kategorii Best PPC Campaign (Bluerank & Tchibo.pl)

101.jpg
Opinia jury ESA, uzasadniająca zwycięstwo Bluerank w kategorii Best Use of Social Media in a Search Campaign (Bluerank & Euroloan)

100.jpg
Bluerank jest jedyną polską agencją o specjalizacji digital marketing, która do tej pory odebrała łącznie aż osiem statuetek European Search Awards. W 2017 roku były to trzy nagrody, w tym Best Large Integrated Search Agency, która oznacza, że Bluerank został uznany za jedną z najlepszych agencji w Europie. Pozostałe statuetki ESA przyznano Bluerank za efekty kampanii prowadzonych dla marki Rainbow: Best Use Of Search - Travel/Leisure oraz Innovation - Campaign.
Oprócz Bluerank, nagrody ESA 2018 otrzymały także dwie polskie agencje:  Sempai (Best Low Budget Campaign) oraz Elephate (Best Small Seo Agency).
Jury każdego roku ocenia zgłoszenia ponad 100 agencji z całej Europy.
Lista zwycięzców tegorocznej edycji ESA jest dostępna na stronie: www.europeansearchawards.com/2018-winners

Szkiełko i oko na internet. Krosno Glass rozszerza współpracę z Bluerank

Krosno Glass S.A.  - jeden z największych w Polsce producentów szkła użytkowego, właściciel marki KROSNO, inwestuje w wizerunek w sieci. Po relaunchu i dużej rewolucji portfolio przyszedł czas na inwestycje w AdWords i SEO. Firma rozszerzyła umowę o współpracy z Bluerank, agencją o specjalizacji digital marketing.
Blueffect – konferencja Bluerank w siedzibie Google

Bluerank jest organizatorem siódmej konferencji Blueffect, która, podobnie jak w ubiegłych latach, odbędzie się w warszawskiej siedzibie Google. Uczestnicy wydarzenia wezmą udział w dyskusji na temat wiodących trendów digital marketingu i wykorzystaniu technologii przez współczesnych marketerów.
Digital marketing jednoczy Europę. Nowe agencje w sojuszu Dall Int.

Dall Int. - międzynarodowy sojusz niezależnych agencji zajmujących się digital marketingiem, konsekwentnie wzmacnia swoją pozycję w Europie. W jego strukturze pojawiły się kolejne dwie agencje, powiększając europejski obszar współpracy o Niemcy i Szkocję.
ESA 2018: sześć nominacji dla Bluerank

Bluerank otrzymał aż sześć nominacji w prestiżowym konkursie branży digital – European Search Awards 2018. Jury doceniło efektywność pracy agencji dla Euroloan i Tchibo.pl.